De verstikte, futloze huid

Kenmerken

Wanneer is de huid verstikt en futloos?

Denkt u dat u last heeft van een verstrikte, futloze huid? Als u last heeft van één of meerdere van onderstaande kenmerken is de kans groot dat u een verstikte, futloze huid heeft.

  • De huid heeft een zichtbaar vale teint.
  • Er is geen sprake van een stralende huid.
  • De huid toont vermoeid (door bijvoorbeeld stress, ziekte, dieet etc).
  • Een rokershuid.

Oorzaak

Hoe ontstaat een verstikte, futloze huid?

De verstikte, futloze huid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat uw huid niet goed gehydrateerd is en dat u te weinig vocht binnen krijgt. Heeft u veel last van stress? Uw huid kan hier op gaan reageren doordat de bloedstroom naar uw huid beïnvloed wordt. Ook als u niet genoeg slaapt, wordt de huid beïnvloed en kunnen er een doffe teint en donkere kringen ontstaan. Als u rookt heeft u een hoger risico op een futloze huid. Roken veroorzaakt namelijk de afbraak van collageen in de huid, waardoor de huid minder stevig zal aanvoelen. Verkeerde eetgewoonten of cosmetica kunnen ook bijdragen in het ontstaan van een verstikte, futloze huid

Voorkomen

Hoe voorkom ik een verstikte, futloze huid?

Er zijn een aantal maatregelen te nemen over hoe u het beste om kunt gaan met een verstikte, futloze huid. Zorg er ten eerste voor dat de huid goed gehydrateerd wordt en dat u genoeg vocht binnen krijgt. Het is belangrijk dat je omgeving schoon is. Lage luchtvochtigheid kan een nadelig effect hebben. Gezonder eten, bewegen en stoppen met roken zijn belangrijk als u permanent van uw verstikte, futloze huid af wilt komen.

Oplossing

Wat helpt bij een verstikte, futloze huid?

De volgende maatregelen kunnen helpen bij het verminderen van een verstikte, futloze huid:

  • Ga vaker naar buiten.
  • Stop met roken.
  • Beweeg vaker en let op uw voeding.
  • Zorg voor een goede nachtrust.

Natuurlijk heb ik in mijn salon ook een tal aan behandelingen die geschikt zijn voor de verstikte, futloze huid. Maak een afspraak om samen te bekijken wat voor u het beste werkt.

Meer weten over Beauty by Wendy? Klik hier voor meer informatie!

Over de salon

Ervaren wat Beauty by Wendy voor u kan betekenen? Maak een afspraak!

Contact