De vette huid

Kenmerken

Wanneer is de huid vet?

Denkt u dat u last heeft van een vette huid? Als u last heeft van één of meerdere van onderstaande kenmerken is de kans groot dat u een vette huid heeft.

  • Duidelijk zichtbare, verwijde poriën, vaak gepaard gaande met mee-eters en puistvorming.
  • De hoornlaag van de huid is verdikt.
  • Het huidoppervlak heeft een onregelmatige huidkorrel.
  • Een glanzende huid.
  • In ernstige mate last van acné en cysten.

Oorzaak

Hoe ontstaat een vette huid?

Als u last heeft van een vette huid, kan dat verschillende oorzaken hebben. De talg producerende klieren zijn overactief, waardoor ze meer talg dan noodzakelijk produceren. Talg komt dan door de huidporiën naar buiten en geeft de huid een vettige glans. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de talgvorming. Zo kan de vette huid erfelijk zijn of te maken hebben met hormoonveranderingen. Ook bepaalde diëten, zwangerschap, de pil, bepaalde cosmetica en warm weer kunnen te maken hebben met een vette huid.

Voorkomen

Hoe voorkom ik een vette huid?

U kunt een vette huid op verschillende manieren voorkomen. Zo kunnen de juiste cosmeticaproducten de juiste invloed hebben op de talgproductie van de huid. Als u last heeft van een vette huid, kunt u het beste zo min mogelijk make-up gebruiken. Wilt u toch make-up gebruiken? Gebruik dan producten die olievrij zijn.

Goede reiniging van het gezicht is belangrijk bij een vette huid. Door gebruik van de juiste producten, kunt u een vette huid vaak (grotendeels) voorkomen. Gebruik bij het reinigen van uw gezicht een andere handdoek voor uw gezicht dan voor uw lichaam.

Naast dat u de juiste cosmeticaproducten moet gebruiken is het belangrijk om op uw voeding en beweging te letten. Gezonde voeding en beweging is de basis voor een gezonde huid. Gebruik veel voedingsproducten met vitamine B en drink genoeg water om de huid te hydrateren. Beweging helpt voor een goede afvoer van de afvalstoffen en voor een goede bloedcirculatie.

Oplossing

Wat helpt bij een vette huid?

De volgende maatregelen kunnen helpen bij het verminderen van een vette huid:

  • Reinig de huid met juiste producten.
  • Gebruik producten die de huid in evenwicht brengen.
  • Bescherm de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  • Laat mee-eters altijd door een specialist verwijderen.
  • Drink voldoende water per dag.

Natuurlijk heb ik in mijn salon ook een tal aan behandelingen die geschikt zijn voor de vette huid. Maak een afspraak om samen te bekijken wat voor u het beste werkt.

Meer weten over Beauty by Wendy? Klik hier voor meer informatie!

Over de salon

Ervaren wat Beauty by Wendy voor u kan betekenen? Maak een afspraak!

Contact